maandag 17 november 2014

Malse kipfilet met tijm en knoflook




Een kipfilet is het minst smakelijke gedeelte aan de kip. En je moet erg uitkijken dat kipfilet niet een grote, droge homp wordt.

Ik heb nu een trucje ontdekt, waardoor de kip heerlijk zacht en sappig blijft.
Je moet de kip plat slaan voor het bakken. Heus, dit helpt echt.

Ik las het recept in mijn nieuwe boek Viva Arabia en het werkte prima.

De kip was overigens heel smakelijk met de tijm en knoflook. Heel eenvoudig maar met veel smaak!

Zo maak je het;

Nodig
kipfilets, 1 per persoon
2 tenen knoflook
olijfolie
1 el verse tijmblaadjes
grillpan of bbq

Leg de kipfilets tussen twee vellen plasticfolie en sla ze plat met een deegroller.

Snij de knoflook in flinterdunne plakjes.
Meng de filets met de olie, knoflook en tijmblaadjes en bestrooi met peper en zout.

Verwarm de grillplaat, grillpan of bbq en bak de kipfilets aan elke kant ongeveer 3-4 minuten.
De plakjes knoflook die van de kip af vallen kun je steeds terug op de kip leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen