vrijdag 12 september 2014

Super mosselsoepje uit een glaasje



Het is weer mosseltijd! Met mosselen kun je best veel maken. En meestal met weinig moeite. Dat is zowieso met schelpdieren; die smaken van zichzelf al zo goed, dat je vaak weinig hoeft toe te voegen.
Zo kun je eens een heerlijk borrelhapje voor een feestje of een voorgerechtje van mosselen maken, zoals de gegratineerde mosselen uit de oven, die laatst op het blog stonden (lees hier).
Daar gaat pittige chorizo doorheen, wat de mosselen veel smaak geeft.

Maar gooi het kookvocht niet weg! Want van het kookvocht maak je serieus de lekkerste mosselsoep die je ooit geproefd hebt.

Helaas is er te weinig vocht om volle koppen soep van te scheppen. Maar als je dan toch borrelhapjes maakt, waarom dan niet de heerlijke soep in espressokopjes of amuseglaasjes serveren? 

Te lekker!

Nodig
1 kg mosselen
halve chorizoworst, in piepkleine blokjes
1 stengel bleekselderij, in piepkleine blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
glas witte wijn

2 tl tijm
2 laurierblaadjes
slagroom


Verhit in een grote pan een laagje olijfolie. 
Bak de chorizo, knoflook en bleekselderij in de olie en voeg na een paar minuten de mosselen toe. 
Doe een scheut witte wijn, tijm, laurier, wat peper en zout uit de molen erbij en doe het deksel op de pan.
Laat de mosselen opengaan.

Schep de mosselen uit de pan en bewaar het kookvocht. 
Wanneer je de gegratineerde mosselen maakt, hou dan een paar mosselen achter om later door de soep te doen.

Schep wat van de chorizo/ bleekselderij uit het kookvocht en hou apart.
Verwijder de laurierblaadjes.

Doe een scheut slagroom bij het vocht en pureer de soep met een staafmixer.
Zorg dat je een schuimig geheel krijgt en dat de soep flink warm is, dus zet op hoog vuur.

Giet in glaasjes en doe overal wat mosselen (zonder schelp!) en chorizo met bleekselderij bij, die je apart hebt gehouden.


Psst! Sinds kort heeft About Food And Fashion haar eigen domeinnaam! Daarbij het blog in een nieuw jasje. Check het uit op http://www.aboutfoodandfashion.com/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten