vrijdag 26 september 2014

Nidi Classici - Klassieke Pastanestjes




Nidi betekent nesten in het Italiaans. En deze gevulde, opgerolde pastavellen lijken inderdaad op nestjes!

Het recept voor deze nidi komt uit het boek Simply Italian van de Chiappa Sisters en mijn oog was er direct op gevallen toen ik het boek kreeg.

De nidi zijn gevuld met een roomsaus waarin Italiaanse ham en champignons zitten. Beide heerlijke smaakmakers en de roomsaus maakt het zo heerlijk zacht..

We hebben er van genoten en vonden het echt comfort food. Heerlijk wanneer de koudere dagen zometeen aanbreken!

Het is lekker om hier een frisse of zoete salade bij te geven.

Er gaat een drupje cognac in, maar heb je geen cognac in huis, dan kun je het ook weglaten.
Zo maak je de nestjes;

Nodig voor 2-3 personen
6-8 verse lasagnevellen
150 gr champignons in dunne plakjes
50 ml cognac
100 gram dunne Italiaanse ham, zoals Parmaham
40 gram vers geraspte Parmezaanse kaas

400 ml melk
handje geraspte kaas
nootmuskaat
1 el bloem
1 el boter

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een pan water op om de lasagnevellen kort in te koken.

Verhit olie in een koekenpan en bak de champignons een minuut of 4.
Roer de cognac erdoor en bak nog eens 2 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.

Laat in een steelpan de eetlepel boter smelten en doe de bloem erbij. Laat een minuut garen en giet de melk er in kleine hoeveelheden steeds bij. Laat de saus steeds indikken voordat je er nieuwe melk bij giet. Blijf goed roeren met een garde en draai het vuur halfhoog. 
Los de geraspte kaas op in de saus en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Laat de lasagnevellen even zacht worden in het gekookte water, een minuut per vel.
Leg ze vervolgens op een schone (witte!) theedoek aan elkaar vast, zodat je een rechthoek krijgt. Laat de randen steeds een stukje overlappen.

Verdeel 2/3 van de saus over de rechthoekige plak pasta. Scheur de ham in stukken en verdeel over de saus. Leg nu de plakjes gebakken champignon er op en bijna alles van de geraspte kaas. Bewaar wat voor over de nestjes.

Rol de belegde plak pasta voorzichtig op en snij er plakken van met een scherp mes. De plakken (de nestjes!) moeten ongeveer 4 cm dik zijn.
Leg ze voorzichtig in een ovenschaal.
Schep het laatste restje saus over de nestjes en verdeel de overgebleven Parmezaanse kaas er over. Bestrooi eventueel met wat bieslook.

Zet in de oven en bak 20 minuten in de oven tot de de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen