maandag 22 september 2014

Chilibonen-dip met nachos


Ooit at ik bij een vriendin - die in Amerika gewoond had - de 7-layer dip.
Dat is een dip voor bij nachos die bestaat uit 7 lagen. Heus 7!

Je kunt je wel voorstellen dat het een schaal vol vette kledder is. Waar je je chipje zo doorheen moet halen, zodat je van alle lagen iets op je chipje krijgt.

De 7-layer dip  bestaat onder andere uit guacamole, kaas en er was een laag chilibonen bij.

Lekker fout, maar heerlijk!

Dat is alweer een heleboel jaren geleden, maar in The States is het een officiële lekkernij, die vaak op feestjes gegeten wordt. Er zijn overigens veel verschillende varianten, soms ook met minder lagen, zoals de 4-layer dip. Of hoeveel lagen je maar net wil gaan maken!

Ik maakte van de week alleen de chiliboontjes met wat room om mijn nachos in te dippen. 
Erg lekker comfort food bij de film (met dit slechte weer!).


Nodig
1 blik kidneybonen of zwarte bonen
potje jalapenopepers
2 tl kaneel
1 el djinten (gemalen komijn)
1 el knoflookpoeder
zout, peper
zure room
bieslook
nachochips

Doe het blik in een pan.
Snij 5 schijfjes jalapenopepers klein. Als je van heel pittig houdt, gebruik dan meer.

Voeg de specerijen toe en laat pruttelen tot het vocht ingekookt is en de bonen zacht, ongeveer 15 minuten. Roer goed over de boden om aanbakken te voorkomen.
Breng op smaak met peper en zout.

Doe in een schaaltje en schep wat zure room en bieslook over de bonen heen. Serveer de chips apart anders worden ze zacht.
Je kunt er wat chips omheen steken als garnering.

Psst! Sinds kort heeft About Food And Fashion haar eigen domeinnaam! Daarbij het blog in een nieuw jasje. Check het uit op http://www.aboutfoodandfashion.com/


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen