woensdag 17 september 2014

Lunchtip: Gegrilde aubergine, gehaktballetjes en aoili op naanbrood



Laatst at ik ergens een heerlijk broodje waarop gehaktballetjes en aioli zaten. Nu is dat niks bijzonders zul je denken, maar ik vond van wel.
Want het broodje werd namelijk helemaal belegd en daarna pas in de oven gedaan. Dus met aioli en al, waardoor je warme aioli krijgt.
En weet je hoe dat smaakt? Echt superlekker.
Ik was fan en nam mijzelf voor om het ook eens te maken.

Je kunt er voor kiezen om zelf gehaktballetjes te draaien, maar je kunt ook kant en klare gehaktballetjes nemen. Lekker snel klaar! Dat geldt ook voor het pita- of naanbroodje.

De aioli maakte ik wel zelf, dit keer met frisse yoghurt erdoor.

Een erg lekker broodje met een klein Midden-Oosters tintje vanwege de gegrilde aubergine!

Nodig voor 2
afbak pita of naanbroodjes
halve aubergine in lange dunne plakken
kant en klare gehaktballetjes of maak ze zelf, lees hier
rucola
kerriepoeder
gemalen komijn (djinten)

mayonaise
Griekse yoghurt
knoflook

grillpan

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat wat olie in de grillpan warm worden en bak de plakken aubergine om en om in de pan tot ze een mooi streeppatroon hebben.

Meng 3 eetlepels mayonaise met 3 eetlepels dikke yoghurt en knijp de teen knoflook er in uit. Draai met de zoutmolen even boven het geheel en proef of de aioli goed is.

Doe wat sla op de broodjes. Beleg ze vervolgens met de plakken gegrilde aubergine en de hele gehaktballetjes (doe er lekker veel op een broodje). Verdeel de aioli er over en bedek ieder balletje. 
Strooi wat kerriepoeder en djinten over de aioli.

Doe het broodje dicht en bak ongeveer 5-8 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen