vrijdag 5 september 2014

Italiaanse gegrilde groenten


Dit is zoo simpel, maar erg lekker!

Je kunt de groenten in de oven bakken, maar ook op de barbecue zetten in een ovenschaaltje.

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je gebruikt, zolang het maar verse mediterrane groenten zijn. Je kunt zoveel gebruiken als je wilt!

Lekker als bijgerecht of als groente bij de maaltijd.

Nodig voor 2-3
1/2 aubergine, in plakken
1/2 courgette, in plakken
1 rode ui, in vieren
1 gele paprika
hand cherrytomaatjes
italiaanse kruiden (of oregano, basilicum en tijm)
olijfolie
witte wijn

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de plakken courgette en aubergine door de helft.
De paprika in blokjes en haal de lagen van de ui uit elkaar.

Doe alles in een kom en giet er wat olijfolie overheen. Bestrooi vervolgens met de kruiden, peper en zout en hussel alles door elkaar.

Doe in een ovenschaal en besprenkel met wat witte wijn en eventueel nog wat olijfolie.

Zet in de oven en laat ongeveer 25 minuten roosteren. Controleer af en toe of de groenten niet verpieteren of zwart worden!

 



Psst! Sinds kort heeft About Food And Fashion haar eigen domeinnaam! Daarbij het blog in een nieuw jasje. Check het uit op http://www.aboutfoodandfashion.com/



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen