dinsdag 29 oktober 2013

Lasagne con funghi, piseli e pancetta



Er is een Italiaanse website waar ik graag even op kijk voor echte Italiaanse recepten. En tot nu toe waren alle recepten die ik maakte een succes.

Meestal zijn ze eenvoudig te maken en heb je niet veel nodig. Precies wat ik nodig heb!

En zo maakte ik vorige week de lasagne con funghi, piseli e pancetta. Geen idee wat het inhoudt? Nou, deze lasagne bestaat uit bechamelsaus met champignons, doperwtjes en spekblokjes.

Hij is superlekker!

zo maak je hem;

Nodig voor 2
verse lasagnevellen
grote hand champignons, in plakjes
2 bakjes spekblokjes
twee handen diepvriesdoperwten
1 ui, in ringen
2 el boter
2 el bloem
500 ml melk
peper, zout
nootmuskaat
geraspte kaas
gemalen Parmezaanse kaas

Fruit de uienringen in een koekenpan met wat olijfolie. Doe er de blokjes spek bij en bak even. Voeg de rest van de groenten toe en laat meebakken op laag vuur.

Smelt in een steelpan de boter en voeg daarna de bloem toe. Laat de roux een minuut garen. Voeg nu steeds beetjes melk toe terwijl je met een garde blijft roeren. De hoeveelheid is geschat, stop met toevoegen als de bechamel dik genoeg is.
Laat dan een handje geraspte kaas in de saus smelten.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Proef even en voeg eventueel meer kaas, zout of peper toe.

Doe onderin een ovenschaal een dun laagje bechamelsaus.
Nu een laag lasagnevellen.
Doe daar bovenop de groenten met spek, gevolgd door wat Parmezaanse kaas en bechamelsaus. Herhaal tot alles op is.

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de lasagne ongeveer 20 minuten bakken.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen