donderdag 3 oktober 2013

Griekse pastei


Deze Griekse pastei is eigenlijk een hartige taart die gemaakt wordt van croissantdeeg. Kan niet mislukken; bij mij niet tenminste!

Hij is erg lekker vanwege de aubergine, courgette en feta die er in zitten. Wij aten hem warm, wat ook een super lunchgerecht zou zijn. De volgende dag aten we de restjes koud (tijdens de lunch!).

Zo maak je hem;

Nodig
2 tenen knoflook, geperst
1 aubergine, in dunne plakjes
1 courgette, in dunne plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 el gedroogde oregano
1 blik super croissantdeeg (6 stuks)
3 aardappelen, geschild of een zakje aardappelschijfjes
1 pakje witte kaas, in blokjes
1 ui, in reepjes
1/2 blikje tomatenpuree
3 eieren, losgeklopt
2 el sesamzaad
boter

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een ingevette springvorm van 24 cm met 2/3 van het croissantdeeg.

Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de courgette, aubergine, paprika en tomatenpuree toe en bak tot de groenten wat zachter worden, ongeveer 5 minuten.
Bak in een andere pan de aardappelschijfjes ongeveer 10 minuten tot ze wat zacht worden.

Meng de groenten met de oregano en wat zout en peper.

Doe in het beklede bakblik een laagje aardappelschijfjes, een laagje feta en een laag van de groenten. Herhaal dit nog een keer.

Giet het geklopte  ei er overheen.

Bekleed met de rest van het deeg.

Bestrooi met sesamzaadjes en zet in de oven.

Laat ongeveer 30 minuten bakken tot het deeg gaar en krokant is.

Serveer met tzaziki.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen