dinsdag 8 oktober 2013

Herfst: Flespompoen met gorgonzola (en gnocchi)


Beste lezers, allereerst excuses voor de late posts en de lage frequentie! Vanwege het klussen in huis kom ik er de laatste tijd steeds minder aan toe...

Hier een fijn herfstig receptje;

Ik wilde op zijn herfsts iets met pompoen maken. Maar dan liever met een flespompoen, want dat is minder werk. Die hoef je namelijk niet te schillen. Bovendien kun je vrij makkelijk door de schil snijden, als je een goed scherp mes hebt.

Bij een ronde pompoen ben je best lang bezig om door de harde schil heen te komen. Daar had ik even geen zin in (of tijd voor!).

Ik besloot pompoen uit de oven te maken met gorgonzola.
Die kun je als groenten bij het eten serveren, maar ook door een pasta of, zoals ik deed, door de gnocchi. Erg lekker! (en ook nog vega!)

Zo maak je het.

Nodig
1 flespompoen
olijfolie
rozemarijn
stuk gorgonzola

gnocchi
roomboter
salie
pijnboompitjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de pompoen in gelijke stukken en verwijder de zaden. Je kunt de schil er op laten zitten of eraf halen, wat je zelf wilt. Er wordt beweerd dat hij met schil meer smaak heeft..

Besmeer een ovenschaal met olijfolie en doe de pompoenblokjes erin. Bestrooi met peper, zout en rozemarijn en overgiet met wat olijfolie.

Zet 30 minuten in de oven.
Snij de gorgonzola ondertussen in blokjes.

Haal de pompoen uit de oven en verdeel de gorgonzola er over. Zet terug in de oven en laat nog 15 minuten bakken, tot de pompoen zacht is. Prik er dus af en toe even in om te kijken of de stukjes gaar zijn!

Kook ondertussen de gnocchi gaar. Dat doe je door ze drie minuten te koken tot ze boven komen drijven.
Haal uit de pan met een schuimspaan.

Roer een klontje boter door de gnocchi samen met wat salie.

Schep de pompoen met gorgonzola door de gnocchi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten