maandag 21 oktober 2013

Kipfilet met dadels, amandelen en ricotta


Tja, hoe fotografeer je nu een gevulde kipfilet een beetje smakelijk (terwijl je haast hebt om te gaan eten)??

Ik vind het nog steeds lastig hoor, dit soort dingen. Een fraaie fotografiecursus, of beter nog, een cursus foodstyling zou in mijn geval op zijn plaats zijn. Als alle drukte voorbij is zal ik het toch serieus overwegen...

Maar wat niet op de foto te zien is, is dat deze met dadels, amandelen en ricotta gevulde kipfilet superlekker was!

Het recept komt uit mijn 'Marokko' kookboekje van Xenos en is supereenvoudig om te maken. De smaak is echter heel verrassend.

Ik serveerde er couscous met hete pepers, feta en olijven bij.

Als je wilt kun je nog wat fijngehakte munt door de vulling van de kipfilet heen doen...
Om er toch een smakelijke kipfilet van te maken is het belangrijk dat je wel genoeg peper en zout door de vulling heen doet.
Zo wordt het niet een half dessert, maar een serieus kipgerecht!

Zo maak je het;

Nodig voor 2
2 kipfilet, (1 per persoon)
50 gr ricotta
6 dadels, fijngesneden
handje amandelen, fijngehakt
peper, zout
olijfolie
cocktailprikkertjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer de ricotta los met een vork. Snij de dadels fijn en hak de amandelen klein. Meng beide door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.

Snij de kipfilet open, zodat je een zakje creëert. Vul met het ricottamengsel en vouw dicht.
Zorg dat de vulling goed tussen het vlees zit en zet vast met de prikkertjes.

Bestrooi met zout en peper.

Verhit olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten aan.

Doe wat olie in een ovenschaal en verplaats de kipfilets van de pan naar de schaal.
Zet in de oven en laat ongeveer 25 minuten bakken tot ze gaar zijn.

Bestrooi voor het serveren met wat amandelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen