maandag 1 december 2014

Lasagne met pittige sardientjes


Laatst vertelde ik al over het nieuwe kookboekje Vis Uit Blik dat allemaal recepten geeft met vis uit blik.

En heel toevallig kwam ik een heel lekker recept met sardientjes uit blik tegen in een ander boekje. 

Het gaat om een lasagne met pittige sardientjes en broccoli-roomsaus. De sardientjes worden pittig gemaakt door de toevoeging van een sambal en de broccoli-roomsaus is zo lekker, die kun je zo ook wel eten als broccoli soepje!

Daarnaast is de lichtgroene saus prachtig om te zien tussen de laagjes van de lasagne.

De smaak is verrassend lekker en inmiddels hebben we hem al een paar keer gegeten. Dit is echt eens wat anders.

Wil je weten hoe je hem ook maakt?

Hier komt ie;

Nodig voor 2-3 personen
3 uien, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl sambal
2 blikjes sardientjes
2 el peterselie, fijngehakt
2 tl oregano
2 tl paprikapoeder
250 gr tomatenpassata
10 groene olijven, fijngesneden
lasagnebladen
100 gr geraspte kaas

1 kleine stronk broccoli, in roosjes
500 ml groentebouillon
125 gr mascarpone (of andere roomkaas)

Maak eerst de broccoli-roomsaus door de broccoliroosjes in de groentebouillon 10 minuten te koken.
Vang de bouillon op en spoel de broccoli af onder de koude kraan.
Doe in een keukenmachine samen met een scheutje bouillon en een schep van de mascarpone. Laat draaien tot een fijne, dikke saus en voeg steeds een beetje bouillon en roomkaas toe tot de saus de juiste dikte heeft. 
Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de uien met de paprika en knoflook op laag vuur ongeveer 10 minuten. Voeg nu alle kruiden en specerijen toe en roer door.
Giet de sardientjes af en doe bij het uienmengsel, samen met de olijven en de passata.
Laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen en proef of de saus goed op smaak is.

Neem een ovenschaal en beleg de bodem met lasagnebladen. Schep een laag sardienensaus op de bladen en dek af met een nieuwe lasagnebladen. Schep er nu een laagje broccoli-roomsaus op. Herhaal tot alle saus op is en bestrooi met geraspte kaas.

Zet in de oven en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen