maandag 22 december 2014

Kersthapje: Verse krabsalade zelf maken


Een lekkere verse krabsalad met dille kun je tussen een sandwich stoppen, maar ook op toastjes doen.

En als je echte chique canapés wilt maken, rooster je witbrood heel lichtjes en steek je daar rondjes uit, waarop je de krabsalade serveert! Erg lekker en heel feestelijk!

Het is heel makkelijk te maken als je een blikje krabvlees gebruikt.
Je kunt natuurlijk ook je eigen krabvlees koken door bijvoorbeeld krabpoten te koken en die leeg te halen. (veel werk!)

Nodig
1 blikje krabvlees
2 tl cocktailsaus
1 tl bieslook (heel fijn)
3 tl dille (heel fijn)
paar druppels citroensap
zout, peper
plakjes witbrood om te roosteren
koekjes uitstekers

Roer het krabvlees los met een vork.

Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de dille.

Roer de dille gelijkmatig door de krabsalade, maar niet alles. Proef eerst of je er niet teveel in doet! Ik hou van dille, maar misschien vind je het te veel. Gebruik dan minder.

Breng op smaak met peper en zout.

Rooster plakjes witbrood heel licht en steek er rondjes uit met een koekjesvorm.
Serveer de krabsalade op de toastjes en garneer met wat dille.





1 opmerking:

  1. Ik maak mijn salades meestal zelf, is handig met een voedselallergie, en deze ga ik toevoegen aan mijn lijstje om te maken! Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen