woensdag 2 april 2014

Griekse kipschotel



Deze kip stond er voor mijn 'Griekse avondje' op het menu.

Ik plukte het recept van internet en hoewel het geen echt Grieks gerecht is, zijn de ingrediënten dat wel.

Wij waren enthousiast! En samen met de Griekse tomatenrijst (lees hier) en tzaziki was het superlekker.

Investeer in echt goede olijven, dat maakt een wereld van verschil met weke en smakeloze olijven uit blik. 

Het is eenvoudig te maken voor als je het druk hebt/ geen zin hebt. Dus geen excuus om niet lekker te eten!

Zo maak je het;

Nodig voor 2-3 personen
1 rode ui, in reepjes
2 tenen knoflook, gesnipperd
Griekse olijven
1 blik gepelde tomaten
2 kipfilets
100 gr feta, in blokjes
1 el balsamico azijn
1 tl suiker
1-2 el oregano
citroensap
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de kipfilet in reepjes van gelijke grootte. Bestrooi de kipreepjes met peper, zout en 1 el oregano. Vervolgens wat druppels citroensap over de kip heen sprenkelen.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan fruit de ui en knoflook kort aan.
Voeg het blik tomaten toe en maak ze stuk met de pollepel.
Voeg een eetlepel oregano, de suiker en balsamico toe samen met wat peper en zout en proef of je de saus op smaak vindt.

Snij een hand olijven in grove stukken.

Giet 2 eetlepels olijfolie in een ovenschaal en leg vervolgens de kipreepjes er in.
Doe de tomatensaus er overheen, daarna de olijven en fetablokjes.

Zet in de oven en laat 20 minuten bakken. De kip moet gaar worden!

Serveer met Griekse tomatenrijst en flink wat tzaziki.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen