maandag 28 april 2014

Tortellini met champignons, ham en doperwtjes

Deze snelle saus lust iedereen wel en kan eigenlijk door elke pasta. Ik deed de saus door mijn  reuze tortellini's (tortelloni).
Eigenlijk is hij nog lekkerder wanneer je gebakken spekreepjes gebruikt, maar die had ik niet.
Pas wel op, want met de spekjes wordt het een stuk zouter!

Zo maak je dit simpele gerecht;

Nodig voor 2-3
handje diepvries doperwten, ontdooid
bakje hamreepjes (of spekjes)
handje champignons, gesneden
beker creme fraiche
pasta
1 grote rode ui, gesnipperd
snufje knoflookpoeder
handje basilicumblaadjes

Verhit olie en fruit de ui aan.
Voeg de plakjes champignon toe en laat een paar minuten bakken.

Kook ondertussen de pasta.

Voeg de hamreepjes en doperwten toe en vervolgens de creme fraiche.
Draai het vuur lager en laat de creme fraiche langzaam smelten.

Voeg een snufje knoflookpoeder en wat peper en zout naar smaak toe.

Meng door de pasta of schep over de tortelloni heen. Doe er lekker wat basilicumblaadjes overheen.
  



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen