vrijdag 25 april 2014

Vis met krokant citroenlaagje


Van simpele koolvisfilets (uit de diepvries) of andere witvis kun je best iets lekkers maken.En natuurlijk kun je ook verse filets gebruiken! Ik had toevallig de mijne nog in de diepvries liggen.

Het receptje komt uit de Delicious van vorige maand.

Eigenlijk is het heel eenvoudig te maken.
Het broodkruim is lekker pittig en het ruikt zo lekker als ik de knoflook met de citroenschilletjes sta te bakken! Als ik het gemengd heb met alle ingrediënten en nog een heleboel overhoud, snoep ik er van. Erg lekker! 

Het resultaat is ook lekker. Bijna vissticks!

Zo maak je ze;

Nodig voor 2
1 teen knoflook, fijngehakt
rasp van 1 citroen
1 plak witbrood (liefst oud)
1 tl tijm, fijngehakt
1,5 el Parmezaanse kaas
olijfolie
2 visfilets van witvis

Maal het witbrood in de keukenmachine tot fijn, luchtig broodkruim.
Verhit ondertussen 1,5 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak de knoflook en citroenrasp 2 minuten in de koekenpan.
Voeg het broodkruim toe en bak nog eens 2 minuten. Pas op dat het niet bruin (want bitter!) wordt.

Schep in een kom en meng de Parmezaanse kaas en tijm er door. Draai er wat peper en zout overheen.

Bak de filets even aan in de koekenpan.

Doe een laagje van het broodkruim onder in een ovenschaal.

Doe de visfilets van de koekenpan over in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van het broodkruim.

Bak in de oven ongeveer 8 minuten op 190 graden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten