maandag 14 april 2014

Hartige pannenkoekjes met spinazie-ricotta vulling

Als je pannenkoekjes vult met een lekkere vulling en een tomatensaus er overheen doet, heb je een soort cannelloni. 
Zo maakte ik hartige pannenkoekjes met spinazie-ricottavulling en een tomatensausje.

Best lekker en snel klaar!

Ik heb het recept van de AH website en in het recept maken ze gebruik van een potje tomatensaus. Eigenlijk tegen mijn principes in! En helaas proef je dat...

Dus als je ze wilt maken, maak dan zelf je tomatensaus. Dat maakt een wereld van verschil!

Zo maak je ze;

Nodig voor 4 stuks
1 el pijnboompitjes
225 gr diepvriesspinazie fijngesneden
100 gr ricotta
1 el pesto
100 gr hamreepjes
75 gr geraspte kaas
potje tomatensaus (of zelf maken!)
4 pannenkoeken

Bak de pannenkoeken.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.

Laat de spinazie ontdooien en druk goed in een zeef, zodat het vocht er uit loopt.

Doe de spinazie met de ricotta, pesto en ham in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur een minuut of vijf.
Roer de pijnboompitten en de helft van de kaas er door. Breng op smaak met peper en zout.

Schep op elke pannenkoek wat van de spinazie en rol de pannenkoek op.
Schik naast elkaar in een ovenschaal.

Doe de tomatensaus over de pannenkoeken heen en bestrooi met wat kaas. 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de pannenkoekjes ongeveer 30 minuten in de oven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten