maandag 30 september 2013

(Mini) Pizza met peer, gorgonzola en mozzarella


Bij de herfst horen toch een beetje peren vind ik altijd. Als je een perenboom hebt, begrijp je wat ik bedoel.

Daarom maakte ik vorige week een su-per lekker gerechtje; pizza met plakjes peer en gorgonzola. De smaak was zo lekker, de subtiele smaak van peer en het pittige van de gorgonzola.
Omdat ik het als voorgerechtje wilde eten, maakte ik mini-pizza's.

Hieronder de recepten voor zowel een grote als een mini-pizza.

Dit is echt het proberen waard!

Nodig mini-pizza
pitabroodjes
rijpe peer
gorgonzola
mozzarella
rozemarijn
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer een pitabroodje horizontaal. Je kunt van de boven- en onderkant twee mini-pizzaatjes maken.

Snij met een heel scherp mes dunne plakjes van de peer en verwijder het klokhuis. Je kunt de schil laten zitten.
Halveer de plakjes zodat je halve maantjes krijgt.

Snij de gorgonzola en mozzarella in kleine blokjes.

Bedek de gehalveerde pitabroodjes op de binnenkant met plakjes peer.

Bestrooi met blokjes gorgonzola en mozzarella.

Bestrooi met wat peper uit de molen en wat rozemarijn.

Besprenkel met wat olijfolie.

Zet in de oven tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren, ongeveer 15 minuten.



Grote pizzabodem, 2 pizza's
250 gr bloem
half zakje droge gist
1,5 el olijfolie
145 ml handwarm water
theelepel zout
1 grote aardappel, in plakjes van 1 mm dik
2 tenen knoflook
olijfolie
rozemarijn
mozarella


Meng de bloem, gist, olijfolie, zout en het water door elkaar tot een mooi elastisch deeg. Kneed enkele minuten door en zet afgedekt een uur in de koelkast.

Verwarm de oven op 250 graden.

Verdeel na een uur het deeg in tweeën en rol er met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad een dunne pizzabodem van.
Leg de bodem op een vel bakpapier.

Bekleed de pizzabodem nu met de dunne plakjes peer, totdat hij helemaal bedekt is.
Snij een bol mozarella in plakken en verdeel over de pizza, doe dit ook met de gorgonzola.

Bestrooi met nog wat peper uit de molen en wat rozemarijn. 
Besprenkel met wat olijfolie.

Bak ongeveer 15 minuten, of tot de bodem mooi lichtbruin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen