donderdag 19 september 2013

Kipfilet gevuld met mozzarella, pesto en gedroogde tomaat

Een saai kipfiletje kun je makkelijk opleuken door hem te vullen met eigenlijk alles.

Zo maakte ik een kipfilet met mozzarella, pesto en gedroogde tomaatjes. En als je er lekker veel kaas in stopt, wordt hij lekker smeuig.

Ik paneerde de buitenkant en bakte hem in een koekenpan. Misschien werd hij lekker krokant als ik hem in de oven had gebakken? Dat probeer ik de volgende keer uit!

Zo maak je het;

Nodig
1 kipfilet per persoon
mozzarella
goede pesto
gedroogde tomaatjes
1 ei
paneermeel
italiaanse kruiden
peper, zout

cocktailprikkers

Doe de kipfilet tussen plasticfolie en sla plat met een deegroller.

Snij de mozzarella in plakken.
Bestrooi de kipfilet met peper en zout en besmeer aan één kant helemaal met pesto.
Leg nu op een helft plakjes mozzarella met daar bovenop gedroogde tomaatjes.

Vouw de kipfilet dicht en zorg dat alle vulling er tussen blijft (en dus niet meer zichtbaar is!). Zet vast met coctailprikkertjes en bestrooi met nog wat peper en zout.

Kluts een eitje in een kom en doe paneermeel op een groot bord. Bestrooi het paneermeel met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Doop de kipfilets voorzichtig in het ei en daarna in het paneermeel. Zorg dat de kipfilet volledig bedekt is met paneermeel.

Kies je er voor om ze in de oven te bakken? Zet de oven op 200 graden en leg de kipfilets op bakpapier. Bak een half uur tot de kip gaar is en de buitenkant goudbruin.

Bak je ze in de koekenpan? Gebruik een goede anti-aanbakpan en laat boter smelten.
Bak de kipfilets ongeveer 20 minuten tot ze gaar en bruin zijn. Steeds omkeren.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen