maandag 16 september 2013

Baguettes met ricotta, tomaat en bosui uit de oven


Hier is een lekker tussendoortje/ snack voor bij een biertje of wijntje als je net thuiskomt uit je werk!
Pffff, even bijkomen met iets lekkers, toch?

Natuurlijk supersimpel om te maken.
De mijne waren vega, maar met een plakje chorizo is hij vast ook erg lekker.

Zo maak je ze:

Nodig
afbakstokbrood
1 teentje knoflook, fijngesneden
ricotta
kerstomaatjes, gehalveerd
gedroogde basilicum
geraspte kaas
1 bosui, in ringetjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het stokbrood half af en snij hem in de lengte doormidden.
Verdeel de fijngesneden knoflook over de helften.

Bedek met een dikke laag ricotta, zout en peper.
Beleg nu met de kerstomaatjes, bosuitjes en basilicum en bestrooi met geraspte kaas.

Laat nog een kwartier afbakken in de oven tot het brood goudbruin is en de kaas gesmolten is.

Deze broodjes doen het ook leuk als lunch of feesthapjes. Snij ze dan in schuine stukken van 5 centimeter. Eet warm op!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen