woensdag 25 september 2013

Kip en aubergine tagine



Deze tagine was ontzettend lekker. Vooral omdat er aubergine in zat, wat wij erg lekker vinden.

Ik gebruikte mijn twee éénpersoons tagines, maar één grote zou ook kunnen. Je kunt er makkelijk met drie personen van eten.

Heb je geen tagine? Misschien heb je een grote braadpan die je kunt gebruiken. Een tagine is immers een stoofschotel.

Ik gebruikte gekruide kipdrumsticks, maar ongekruide kan natuurlijk ook. Doe er dan lekker veel peper, zout en paprikapoeder op!

Nodig voor 2-3
kipdrumsticks
tomatenpassata
1 aubergine, in blokjes
2 tomaten, in grote stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
(garneer) amandelen
1 ui, gesnipperd
olijfolie
kaneel
1/4 rode peper, in ringetjes
paprikapoeder
djinten (gemalen komijn)
peterselie
bieslook

Verhit olie in een pan en fruit de gesnipperde ui. Als de ui glazig is, voeg de kipdrumsticks toe en bak aan alle kanten aan tot ze bruin worden.

Vul de tagine(s) met een laagje passata. Verdeel de aubergineblokjes over de passata samen met de gesneden knoflook, rode peper en tomaat.

Bestrooi met een snuf kaneel, paprikapoeder, djinten, peterselie, bieslook, peper en zout en roer door elkaar. Proef even of er nog iets bij moet. Ik voegde nog wat extra djinten en kaneel toe.
Doe de uien en de kip in de tagine(s). Vul aan met een beetje water, zodat je iets meer vocht hebt en de groenten bijna onder staan.

Zet op een laag vuur of in de oven (180 graden) voor een uur en laat gaarstoven.

Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan tot ze kleuren.

Haal de tagines van het vuur of uit de oven en bestrooi met de geroosterde amandelen.

Lekker met couscous!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten