dinsdag 21 augustus 2012

Zelf maken: IJskoffie

Na een paar verschillende recepten geprobeerd te hebben, was dit de lekkerste! Ik vind ijskoffie een lekkere koele drank, die weer eens iets anders is dan frisdrank.

Zo maak je hem:

Nodig voor twee:

Geen vaste hoeveelheden, voor dit recept geldt: steeds proeven!

2 kopjes koffie, afgekoeld
slagroom
suiker
vanille essence of vanille likeur (Melody Crema Cataluna)
melk
chocoladesaus of cacao
ijsklonten

Klop de slagroom zeer stijf zonder suiker.
Maak de koffie op smaak met de suiker en een scheut vanille likeur. Proef om te kijken of er meer bij moet. Voeg een beetje melk toe.
Doe in hoge glazen ijsklontjes en giet de koffie er op. Doe de stijfgeslagen slagroom er bovenop en daarna de chocoladesaus of cacao.

Variatie 1: In plaats van melk en vanille likeur kun je een bol vanille-ijs in de koffie doen
Variatie 2: In plaats van chocoladesaus of cacao kun je chocoladehagel gebruiken
Variatie 3: In plaats van slagroom kun je melk opschuimen

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten