vrijdag 24 augustus 2012

Dadels (2); Flensjes met dadelsaus




excuses voor de wazige foto!

Dit toetje eten wij regelmatig. Ondanks de lelijke foto kun je van mij aannemen dat dit een heerlijk toetje is. De saus is zo ontzettend lekker!

Je kunt zowel gedroogde als verse dadels gebruiken.


Nodig voor 2 (of 3):

Flensjes
pannenkoekmix voor twee flensjes
1 ei
melk voor twee flensjes
klontje boter

Dadelsaus
100 ml slagroom
eetlepel schenkstroop
3 dadels

Maak eerst het beslag voor de flensjes met de ingrediënten voor de pannenkoeken. Laat de boter smelten en bak twee (of drie)dunne flensjes.
Houd ze warm door onder aluminiumfolie te leggen of tussen twee borden.

Snijd de dadels fijn. Doe de slagroom in een steelpannetje en doe de stroop erbij. Roer tot de stroop is opgelost. Doe de dadels erbij en laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen. Hoe langer hij opstaat, hoe dikker hij wordt. Voor de flensjes is een dunne saus gewenst. Je kunt hem eventueel zoeter maken door meer stroop toe te voegen.

Vouw de flensjes twee keer losjes dubbel en schenk er veel warme saus er overheen. Eet warm op.

Variatie: doe een bolletje vanille-ijs tussen de flensjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten