vrijdag 17 augustus 2012

Vis en papillotte van de BBQ

Wij zijn in het bezit van een 'buitenkeuken', een gasbarbecue met wokbrander en een kraantje met wasbakje.
Zo'n gasbarbecue is best handig, want je draait hem aan en kunt gelijk aan de slag gaan. In de zomer bak ik door de week dan ook regelmatig  het vlees op de barbecue, net zo makkelijk als binnen in de keuken. Of sta ik buiten te wokken. Er zit zelfs een spit bij en we hebben een pizzasteen en rookbakje erbij gekocht. 
Erg handig en smaakvol is vis en papillotte, heerlijke en gezonde vis gestoomd in een pakketje, zonder dat je hoeft te koken!
Je maakt van aluminiumfolie een pakketje dat ruim om het visje heen gevouwen wordt, de vis bakt en stoomt samen met de verse groenten in het pakketje.
Je kunt het leuk serveren aan gasten; de vis ziet er vers en sappig uit en de groenten behouden mooi hun felle kleuren. Ze lokken je om een hap te nemen en je mond te vullen met het sappige, gezonde en smaakvolle geheel. 
Normaal neem ik altijd ongemarineerde visfilets en gebruik ik standaard de drie-eenheid: knoflook, bosuitjes en een rood pepertje.
Maar gisteren kocht ik een visfilet in mosterdmarinade en heb ik de knoflook en het pepertje weggelaten en een takje rozemarijn toegevoegd. (foto’s)

Zo maak je het;
Nodig voor twee personen:
2 visfilets  (zalm, tilapia, schol, kabeljauw,pangasius)
1 teentje knoflook in kleine stukjes gesneden
2 bosuien
1 klein stukje rode peper, fijngesneden
olijfolie
peper en zout
dikke aluminiumfolie
BBQ

Scheur twee stukken aluminiumfolie af die groot genoeg zijn om de vis in te leggen en er een hoog pakketje van te vormen.
Smeer de aluminiumfolie in met olijfolie en leg de vis er op.
Snijd de bosuien in grove ringen, de knoflook in kleine stukjes en een klein stukje rode peper in kleine stukjes. Wees zuinig met de rode peper, want te pittig overheerst!
Doe de groenten op de vis en bestrooi met wat peper en zout.
Vouw nu opstaande randjes aan twee kanten en vouw de andere zijkanten naar elkaar toe, zodat je een tent-model krijgt. Zorg dat de zijkanten dicht zitten. Een kiertje hier en daar geeft niet, je mag het losjes vouwen.
Leg ongeveer 15 minuten op de barbecue.
Serveer eventueel een schijfje citroen erbij om er overheen te druppelen.
Je kunt het ook zonder pakketje in de koekenpan maken. Bak het visje in olie in de pan en doe de groenten er bovenop tijdens het bakken. Laat de vis niet te lang bakken, dan wordt hij droog en branden de groenten.
Lekker met een koud, mousserend roseetje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten