donderdag 30 augustus 2012

Courgettesoep met ricotta en parmezaanse kaas


Mensen met een moestuin weten het; op dit moment zijn er courgettes in overvloed! En soms hele grote exemplaren.
Ik maakte er gisteren soep van en deed er een schep ricotta in voor een romig effect. Als je van fris houdt, doe er dan een schep creme-fraiche in.

Nodig voor twee personen:

1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 grote courgette
1 blokje groentebouillon
olijfolie
staafmixer 
ricotta of creme-fraiche
parmezaanse kaas, strooibaar

Snij de ui en knoflook in grove stukken. Snij de uiteinden van de courgette af en snij hem in grove stukken. De schil mag er aan blijven, deze geeft later mooie donkergroene spikkeltjes in de soep.
Laat in een pan de olie warm worden en bak de ui en de knoflook glazig. Doe de courgette erbij en laat een paar minuten meebakken, totdat het wat zacht wordt. Schenk nu water in de pan, genoeg zodat de courgette net onder staat en doe het bouillonblokje erbij.. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Als de soep wat dik is, voeg dan wat water toe. Proef of er nog peper en zout bij moet.
Doe de soep in kommen of borden en schep een flinke eetlepel ricotta voorzichtig op het midden, of  creme fraiche als je van fris houdt. Strooi de parmezaanse kaas er overheen.

Variatie: ook lekker met reepjes gerookte kip er doorheen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten