maandag 11 augustus 2014

Zomerse dip: Ricotta-gorgonzolamousse met peer


Deze mix van ricotta en zachte gorgonzola is lekker pittig (vanwege de gorgonzola), maar door de zoete peer ook fris en zomers.

Het originele Italiaanse recept schrijft het als een 'salade' of 'voorgerecht' voor, maar wij vonden hem wat machtig. 
Je kunt hem dan ook beter als dip voor bij lekkere crostini, stokbroodjes of toastjes gebruiken.

Hij is snel gemaakt, maar kijk uit dat de peren niet verkleuren. Je kunt het beste even wat citroensap over de plakjes druppelen om verkleuren te voorkomen.

Zo maak je het;


Nodig 
1 rijpe peer
100 gr ricotta
40 gr zachte gorgonzola (dolce)
handje walnoten
citroensap

Roer de ricotta los met een vork. 
Snij de gorgonzola heel fijn en roer door de ricotta.

Schil de peer en halveer hem. Snij van de ene helft heel fijne blokjes en roer door de ricotta.
Snij van de andere helft dunne plakken en besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Hak de walnoten fijn en roer door de ricotta.
Breng de dip op smaak met zout en peper.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen