woensdag 20 augustus 2014

Zelf sangria maken


Mmmmm, sangria bestel ik altijd wanneer we bij de Mexicaan eten. En sinds kort maak ik het ook thuis zelf. Tijdens mijn vakantie van afgelopen drie weken bijna elke dag. Yep, we're hooked!

Het is helemaal niet moeilijk en verslavend lekker.
Lekker zoet en zomers en het slurpt zo lekker weg!

Zo maak je het;

Nodig 
1 sinaasappel
1 appel
1 citroen
ander fruit, zoals aardbeien

Coebergh of aardbeienlikeur of sinaasappellikeur 
wodka of rum
rode wijn, liefst Spaans ( zoals bijv.Tempranillo)
suiker
7- up of spa rood

Boen de sinaasappel en citroen schoon en snij dunne plakken. Snij eventueel in vieren.
Schil de appel en snij kleine blokjes.
Snij het andere fruit in kleine blokjes.

Doe al het fruit in een kom en overgiet met Coebergh/ aardbeienlikeur of sinaasappellikeur.
Doe er een scheut wodka of rum bij en bestrooi met suiker.

Dek af en zet een uur in de koelkast zodat het fruit de alcohol opneemt.

Doe het fruit in een karaf of kan en schenk 2/3 rode wijn erbij. Ze terug in de koelkast tot gebruik.

Giet er vlak voor het serveren een scheut 7-up of spa rood bij voor een bubbeltje en om de sterkte van de drank wat de verminderen.
Roer alles goed door.

Serveer in kleine glaasjes, eventueel met ijs.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen