woensdag 27 augustus 2014

Restauranttip: Odessa in Amsterdam

De Odessa is een restaurant-boot die in Amsterdam (Zeeburg) ligt en sinds kort een make-over heeft gehad. 
Wij gingen er naartoe om het geheel vernieuwde interieur - samen met de menukaart, waarbij er gegrild wordt op The Big Green Egg - te bekijken.

Vanaf de kade is de Odessa een stoere zwarte boot met een middenstuk dat helemaal van glas is. Het is de serre, dat tevens het restaurant op het bovendek is.

Het interieur is eigenzinnig; denk jaren '40-oriënt met veel jadegroen, koningsblauw en afbeeldingen van paradijsvogels, gecombineerd met stoere elementen van nu. Een fijne combinatie.
In het restaurant krijg je een huiskamergevoel, de perzische tapijten, grote lampions en het vriendelijke personeel dragen daar aan bij. Daarbij zachte, jazzy muziek op de achtergrond.

Je eet er van plankjes - alles plankjes, zelfs de menukaart zit vast op een plankje.
Aan de details is gedacht; het bestek komt in een vintage-look zilveren beker en het tafelwater in een mooie glazen 'Odessa' fles. Ik vind zulke details altijd erg leuk voor het overall feel good-gevoel.

De mede-eigenaar Alex is beretrots op het hernieuwde restaurant en geeft me een rondleiding.  
Helemaal boven is een terras, waar je van het ondergaande zonnetje kunt genieten, want die schijnt er precies op.

Benedendeks is het sfeervol, met nog meer jadegroen en met paradijsvogels op het plafond. Fraaie verlichting geeft het een fijne lounge-sfeer.
Er is een open keuken, waar 2 Big Green Eggs staan te pronken. Volledig geintegreerd in de keuken.
Volgens Alex wordt het vlees eerst op een andere manier gegaard (oven of vacuum in een warmwaterbad), waarna het op de grill nog wordt aangeschroeid voor de grillsmaak.
De pizza's worden in de oven bereid en zijn enorm populair bij Odessa.


De menukaart is beknopt en bestaat uit bistro-gerechten. Logisch, wanneer je bedenkt dat alles op de twee Big Green Eggs moet. Maar er is genoeg keuze en de prijzen zijn heel goed te doen.

Wij eten een plankje met visvarianten en platbrood met auberginedip. Helaas is het platbrood krokant en vind ik de auberginedip overheersend naar citroen smaken. Later hoor ik dat het platbrood naast de pizza's in de oven gaat. Wellicht te lang?

Daarna rode poonfilet met venkel-beurre blanc en spare-ribs met een glazuur van soja-appelstroop en citroen. Alles is lekker en ik vind de spare ribs to die for. Heus, dat glazuurtje van soja-appelstroop en citroen met crunch van cashewnoten is zo lekker.
Evenals de 'citroentaart', wat een tarte au citron meringue blijkt te zijn. My favorite.

De wijn is trouwens ook super. Wij drinken een cabernet-merlot die erg goed is. Hij valt behoorlijk zwaar merk ik snel.
Minpuntje vond ik de Franse frietjes (diepvries?). Daar had ik crunchy home made exemplaren verwacht. Dat zou helemaal perfect geweest zijn bij de spare-ribs.

Wij hebben op de Odessa heerlijk gegeten in een ontspannen, gezellige sfeer.

Ik kan je Odessa absoluut aanraden als je van een ontspannen, maar toch romantische setting houdt met goed eten. Je zit er fijn in een lichte omgeving (serre), die er 's avonds heel sfeervol uit ziet vanwege de lampions en lichtjes. Je waant je dan in een overdekte tuin.

Je vindt Odessa net buiten het centrum in Zeeburg op de Veemkade 259 en op internet http://odessapizzagrill.nl/

Psst! Sinds kort heeft About Food And Fashion haar eigen domeinnaam! Daarbij het blog in een nieuw jasje. Check het uit op http://www.aboutfoodandfashion.com/Geen opmerkingen:

Een reactie posten