maandag 18 augustus 2014

Gegratineerde mosselen met chorizo

Deze gegratineerde mosselen met chorizo zijn een superlekker borrelhapje voor een feestje of doen het erg goed als voorgerechtje.

Er gaan minuscule stukjes pittige chorizo doorheen, wat de mosselen veel smaak geeft.

En het leuke is, dat je van het kookvocht een fantastisch soepje kunt maken. (binnenkort op het blog!). Dus gooi het vocht vooral niet weg!



Nodig
1 kg mosselen
halve chorizoworst, in piepkleine blokjes
1 stengel bleekselderij, in piepkleine blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
peterselie, fijngehakt
glas witte wijn
geraspte Parmezaanse kaas
paneermeel
2 tl tijm
2 laurierblaadjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit in een grote pan een laagje olijfolie. 
Bak de chorizo, knoflook en bleekselderij in de olie en voeg na een paar minuten de mosselen toe. 
Doe een scheut witte wijn, tijm, laurier, wat peper en zout uit de molen erbij en doe het deksel op de pan.
Laat de mosselen opengaan.

Meng ondertussen 3 eetlepels paneermeel met 2 eetlepels Parmezaanse kaas.

Schep de mosselen uit de pan en bewaar het kookvocht.
Breek van elke schelp een helft af en maak de mossel los.
Leg voorzichtig op een bakplaat en herhaal met de overige mosselen.

Schep in elke schelp een beetje van het kookvocht en bestrooi daarna met paneermeel en gehakte peterselie.
Bewaar het overige kookvocht om er soep van te maken.
(De lekkerste mosselsoep ooit! Binnenkort lees je het recept hier op het blog)

Schuif de bakplaat in de oven en laat de mosselen 15-20 minuten gratineren, tot ze mooi bruin zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen