vrijdag 8 augustus 2014

Verse mais van de BBQ


Heb jij wel eens een maiskolf  op de BBQ geroosterd?

Wij zijn gek op mais, maar eigenlijk hadden we het nooit echt zelf geroosterd en meestal trek ik -heel gemakkelijk- een blikje open.

Een maiskolf is zo heerlijk zoet en sappig! En met de smaak van roomboter, mmmm..  Lekker kluiven!

Mais is een fijn bijgerecht voor als je een barbeque-feestje houdt. En voor de vega-vrienden en kinderen is het een heerlijke aanvulling op de maaltijd.

Wij aten ze afgelopen week met een flink stuk vlees van de bbq, samen met gepofte aardappelen en nachos met guacamole en salsa (hoe je die maakt, lees je hier)

Zomerse verwennerij op een doordeweekse dag!

Zo maak je ze.

Nodig
maiskolven
roomboter
aluminiumfolie
zout

Verwijder de bladeren en draden van de mais.

Kook vervolgens de maiskolven ongeveer 10 minuten in water met zout.

Leg op aluminiumfolie wat schilfers roomboter en daar bovenop de maiskolven.
Leg daar bovenop blokjes roomboter en bestrooi met wat zout uit de molen.

Vouw het folie dicht en leg het pakketje op de bbq, ongeveer 20 minuten. Keer regelmatig om.

Tip: Een hele maiskolf is wel veel voor één persoon. Je kunt met een keukenbijltje de kolven door midden hakken.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen