vrijdag 8 maart 2013

Zuurdesem met brie, gedroogde pruimen en portsaus


'Maak iets met gefermenteerd voedsel.'

Dat is de opdracht voor het Foodblogevent van maart 2013.
Klinkt heel moeilijk en griezelig, vind je niet?

Maar als ik me bedenk wat gefermenteerd voedsel inhoudt, is het zo'n beetje alles wat je bij een delicatessenwinkel kunt vinden. Van wijn en bier tot kaas, gedroogde paddenstoelen, gedroogd fruit en gedroogde worstjes. Of wat denk je van heerlijk zuurdesembrood?

Ik toverde bovenstaande broodjes op tafel met maar liefst 4x gefermenteerde producten; het brood, de brie, de gedroogde pruimen en portsaus. Met dit eenvoudige receptje wil ik dan ook meedoen aan het Foodblogevent van maart.



Nodig
zuurdesembrood
brie
gedroogde pruimen, 2 per plakje brood
100 ml port
2 el honing
2 tl maizena
gedroogde tijm

Rooster het brood in een broodrooster.

Maak intussen de portsaus. Doe de port met de gedroogde pruimen en 2 el honing in een pannetje en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag. Los 2 tl maizena op in een drupje port en voeg toe aan de warme port. Roer goed door tot de saus bindt.

Halveer de plakken brood. Als je ze als borrelhapjes wilt serveren, maak dan kleinere stukjes brood.
Snijd plakken brie en beleg het brood ermee. Leg op elk plakje brood een gedroogde pruim met een schepje portsaus. Strooi er wat gedroogde tijm overheen. Warm serveren!

Je kunt ze als borrelhapje serveren (klein) of als lunch (hele plak brood).




2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt heerlijk Mireille!
    Dankjewel voor je lekkere inzending!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht nog.. nu ga ik lezen hoe je zuurdesembrood maakt, maar ga weg met het idee hoe ik heerlijke portpruimen kan maken, ook niet verkeerd!
    Groetjes, Hazel

    BeantwoordenVerwijderen