donderdag 14 maart 2013

Tip: Kookworkshop bij Miele Culinary Institute is leuk!

Een kookworkshop bij Miele volgen is als een verblijf in een luxe designhotel, waar je naast prosecco, wijn en amuses ook nog eens een driegangen menu eet. Maar dan maak je het zelf, in een keuken waar elke kok blij van wordt.

Je eet, drinkt en kookt met het meest luxe servies en kookgerei. Je billen zitten op de mooiste designmeubels. Kortom, het is helemaal af. Als je je een dagje in de watten wilt laten leggen en ook nog eens wat wilt leren op culinair gebied, dan moet je hier naartoe gaan.

Wij boekten de workshop voor de stoomoven. Wij hebben er één, maar gebruiken hem nooit. Tijd voor actie dus!

We werden in een prachtige ontvangsthal ontvangen met koffie, thee en een cupcakeje. Alles van prachtig Villeroy & Boch servies en bij een supermooie open haard.

Daarna kregen we een glaasje bubbels en trapten we de kookworkshop af.
Tussendoor kregen we lekkere amuses en wijn, wijn, wijn. (Of iets anders, als je dat wilde)

We maakten een voor-, hoofd- en nagerecht. Het werd een zeebaarsje met tomatensalsa uit de stoomoven als voorgerecht.
Een varkenshaasje met gele curry, rijst en wokgroenten uit de stoomoven als hoofdgerecht en gestoomde chocoladecakejes met citroengrasijs als nagerecht.
Tussendoor eet je steeds je creatie op in een heerlijke, sfeervolle eetzaal, wat prima door kan gaan als luxe restaurant.

I totally like! Dit is zo ontzettend leuk!

Na het nagerecht kwamen er koffie en thee en kleine patisserie uit de kookworkshop van patisserie. Heerlijk, die workshop wil ik ook volgen!

We hebben onze buikjes vol gegeten en een superleuke dag gehad. Bij de uitgang kregen we een goodiebag met onze eigen Miele kookschorten, de recepten, een kookboekje van een andere workshop, een flesje Valderama olijfolie, kortingscoupon voor de webshop van De Librije, een pen en schoonmaakspullen voor de stoomoven.

Oja, en Cees Helder liep ook rond in 'onze' keuken! Hij gaf de opvolgende workshop.


Amuses staan klaar om uitgeserveerd te worden

Nog een amuse
 

Het voorgerechtHet hoofdgerecht
 
Onze stoomcakejes met citroengrasijs
 
Cees Helder (zijaanzicht)Voor bij de koffie
 
Elders in het Miele Insperience Center, mooi he?
 
En gaan wij de stoomoven vaker gebruiken?
Eeeeuhm, laat ik eerlijk zijn, een heel gerecht zal ik er niet mee maken. Een stoomoven is voor de luie kok. Ik hou teveel van koken en in de pannen roeren, om dan te kiezen voor de snelle manier (de stoomoven), vind ik erg jammer.
Ik gebruik hem nu wel steeds om even snel tussendoor iets te stomen. Bijvoorbeeld het blancheren van groenten of het ontdooien van gehakt, zonder dat het grijs wordt in de magnetron.

Ik heb inmiddels een ei gepocheerd in de stoomoven en dat gaat ook goed. De chocoladecakejes van de workshop ga ik zeker ook eens thuis proberen!

Hou je van koken en wil je je eens een dagje heerlijk in de watten laten leggen? Ga dan eens hier naartoe.
Kijk op de website van Miele voor het programma. Zo nu en dan komen er ook sterrenchefs koken, waar je gewoon aan mee kunt doen. Cool toch?


Uit de goodiebagGeen opmerkingen:

Een reactie posten