dinsdag 26 maart 2013

Italiaanse stoofsoep


Voordat ik ziek werd, was mijn vriend een dagje thuis en besloot mij weer eens te verrassen met een overheerlijke maaltijd.
Dit was leuk; hij maakte twee gerechten uit mijn nieuwe Delicious en ze waren beiden superlekker.
Hier alvast de eerste, de Italiaans stoofsoep.

Het vlees in deze soep moet goed lang marineren en stoven, zodat het heerlijk mals is en uit elkaar valt op je lepel.

Nodig
500 gr runderriblappen
250 ml rode wijn
3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
4 tenen knoflook, 3 in plakjes, 1 gehalveerd
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel,stukjes
2 takjes salie
2 laurierblaadjes
1 blik tomaten 400 gr
1 l vleesbouillon

Doe het vlees met de wijn in een kom en marineer het afgedekt 3 uren.

Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de ui, knoflookplakjes, bleekselderij en wortel ongeveer 3 minuten. Voeg het vlees met de wijn, salie en laurier toe. Voeg ook het blik tomaten met vocht toe en druk de tomaten stuk met de lepel.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Stoof het vlees met het dekselop de pan op laag vuur in twee uur gaar.

Deze soep kan makkelijk als maaltijdsoep doorgaan met wat bruschetta erbij.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen