vrijdag 15 maart 2013

Sticky garnalen met sesam


Deze sticky garnalen met sesam zijn een lekker borrelhapje of gaan prima bovenop de noodles met wokgroenten.
Je kunt ze ook aan stokjes rijgen en met wat sla in een glaasje zetten. Dan heb je een feestelijke amuse.

Het is heel simpel te maken en zo klaar.


Nodig
rauwe gepelde en schoongemaakte gamba's (diepvries)
sesamzaadjes
honing
oestersaus

Meng 4 eetlepels honing met 3 eetlepels oestersaus. Proef of de marinade zoeter of pittiger moet. Dit is een kwestie van smaak.
Doe de garnalen erbij en laat minstens een uur marineren.
Je kunt eventueel nog een halve teen knoflook en wat geraspte gemberwortel aan je marinade toevoegen. (Ik deed dit niet)

Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord.

Bak de garnalen in de marinade in een koekenpan met olie tot ze roze kleuren.
Bestrooi met de gebakken sesamzaadjes.
Warm opeten!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen