maandag 4 maart 2013

Moorkoppen zelf maken


Hier is deel 2 van creatief met soezen; de moorkop. Heel eenvoudig te maken en voor weinig geld kun je een gebaksdoos vol maken.

Nodig:


1 dl water
40 gr boter
mespuntje zout
50 gr zelfrijzend bakmeel
2 eieren
bekertje slagroom
suiker
reep chocolade (liefst puur)


Verwarm de oven voor op 225 graden

Doe het water samen met de boter in een steelpan tot het water kookt. Voeg het zelfrijzendbakmeel en zout in één keer toe en roer goed en stevig met een pollepel. Er ontstaat nu een klont deeg. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de eieren één voor één toe.
Schep op een vel bakpapier hoopjes van het deeg. Je kunt zowel grote als kleine soesjes maken, maar voor moorkoppen heb je grote nodig.

Een volle, grote eetlepel soezendeeg is genoeg voor een grote soes. Als je mooie ronde soezen wilt, kun je hoopjes met een spuitzak maken. (Ik deed dit niet)

Schuif in de oven en laat ongeveer 10-15  minuten goudbruin bakken. Draai daarna de oven uit en laat in de warme oven nog 7 minuten afkoelen. Hierna de soezen op een rooster buiten de oven laten afkoelen.

Laat ondertussen de chocolade au bain marie smelten en klop daarna de slagroom stijf met suiker naar smaak.


Als de soezen afgekoeld zijn, maak een gat in de onderkant door met een schaar in te knippen.
Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de soezen vol door het gat aan de onderkant.

Pak de soes voorzichtig vast en dip de bovenkant in de chocolade. Laat goed afkoelen en hard worden in de koelkast. Voor het serveren spuit je er nog een toef slagroom bovenop.

De overige soezen kun je vullen met allerlei andere vullingen of invriezen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten