woensdag 27 maart 2013

Lasagne van chili con carne


Zoals ik al eerder schreef, werd ik laatst aangenaam verrast door manlief met twee heerlijke gerechten uit mijn nieuwe Delicious.
Deze geweldige lasagne van chili con carne was er ook bij. Die chili is echt zo ongelooflijk lekker, zo authentiek van smaak!

Bij Delicious kwamen ze op het goede idee om er een lasagne van te maken, wat ik erg geslaagd vond. Wij hebben hem inmiddels meerdere keren gegeten.

Nodig
1 el olijfolie
 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 ui, fijngesneden
1 wortel in kleine stukjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
650 gr mager rundergehakt
1,5 tl chilivlokken
1 tl komijnpoeder
halve tl kaneelpoeder
2 el tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes
1 blik kidneybonen, 400 gr
2 el fijngesneden koriander
375 koelverse lasagnevellen
150 gr geraspte cheddar
200 gr zure room

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de bleekselderij, ui, wortel en knoflook vijf minuten tot ze licht kleuren. Voeg de gehakt toe en roerbak in vijf minuten. Voeg de specerijen en tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten tot de aroma's vrijkomen.
Voeg de tomatenblokjes, bonen en 125 ml water toe en laat de saus 25 minuten zachtjes inkoken.
Schep af en toe om.
Voeg de koriander, zout en peper toe.

Bekleed de bodem van een ovenschaal met de lasagnevellen en daarna de chili con carne. Herhaal tot ze op zijn en eidig met lasagnevellen.
Meng de geraspte kaas met de zure room en bestrijk de bovenste lasagnevellen hiermee.
Bak de lasagne 20-25 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin kleurt.

Dit is echt comfortfood... Vergeet niet om er een stevige rode wijn bij te schenken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen