donderdag 12 december 2013

Wat maak jij met Kerst?


Ik heb zo het vermoeden dat jij je plannen voor Kerst al hebt gemaakt.
Maar ik ben benieuwd, wordt het een diner of een buffet?

En de volgende vraag is dan, wat ga je maken?
Heb je een bepaald thema voor je buffet, of kies je een bepaalde keuken voor het kerstdiner?

Een buffet is makkelijker als je kijkt naar de voorbereiding; de meeste dingen maak je in voren. Vergeet bij warme gerechten niet de warmhoudplaten, theelichten of rechauds om ze warm te houden. Je kunt daarvoor ook een tappanyakiplaat gebruiken. Niet te warm zetten natuurlijk.
En probeer met wat verschillende hoogtes te werken. Dat geeft een wat professionelere uitstraling. Denk aan etagieres en taartplateaus of werk dozen weg onder het tafelkleed.

Of  kies voor een buffet waarbij mensen allemaal iets meenemen. Zo krijg je veel variatie in het menu en het scheelt enorm veel tijd en voorbereiding. Plaats wel bordjes met de naam van het gerecht bij elk gerecht. Zo weet iedereen wat het is.

Natuurlijk kun je voor het diner ook een heleboel voorbereiden. Vergeet vooral niet over de tafelaankleding na te denken.
Ik vind dat altijd superbelangrijk. Je geeft je gasten een hartelijk welkom wanneer alles goed is voorbereid. Je hebt immers moeite voor ze gedaan.

Vergeet de achtergrondmuziek niet! Bij mij staat hij altijd op Skyradio met Kerst. De hele dag nonstop kerstmuziek. Daar heb je verder geen omkijken naar.

Heb jij al ideeën of taken verdeeld?

Ik ben reuze benieuwd naar jullie plannen! Laat een reactie achter of mail. Het leukste idee of gerecht komt op het blog!

Hieronder alvast wat ideetjes...


Zet alle hapjes en drankjes al klaar voordat de gasten komen. Dan voelen ze zich gelijk thuis wanneer ze komen! 
Je kunt het meest afschuwelijke tafeltje - of desnoods een stapel dozen - omtoveren tot bijzettafels. Doe er een feestelijk tafelkleed overheen en zet de glazen en hapjes er op.
Kerst = veel rood. Aan een rol lint heb je al genoeg om je tafel feestelijk mee aan te kleden. Je kunt (mini) kerstversiering voor in de kerstboom ook op tafel leggen of aan de glazen/ bestek hangen.


Hier een buffet met in het midden verschillende salades.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten