maandag 30 december 2013

(Kerst) koekjes bakken in de kerstvakantie




Op de valreep voor Kerst (toen ik helaas he-le-maal geen tijd meer had om te bloggen.wat ik overigens erg jammer vind) bakten we nog koekjes.
Superleuk en supermakkelijk. Maar ze smaken ook lekker vers en dat is ook nog eens superfijn!

De ingrediënten heb je vast wel in huis, net als ik.

Koekjes met stroop, gember en kaneel

Nodig voor 20

120 gr boter
150 gr suiker
1 klein ei
1 el stroop
190 gr bloem
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
1 tl bakpoeder
snufje zout

50 gr poedersuiker
voedselkleurstof
versiering
koekjesuitstekers

Klop de boter romig en meng de suiker er doorheen.

Mix nu de rest van de ingrediënten erdoor tot je een mooi en compact deeg hebt.

Vorm een dikke worst van het deeg en wikkel het in plasticfolie.
Laat het deeg minimaal 2 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik. Doe dit op bakpapier, zodat het plakken beperkt wordt.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Steek vormpjes uit het deeg en leg op de bakplaat. Leg ze goed uit elkaar, want de koekjes worden groter in de oven.

Bak de koekjes 10-12 minuten.
Ze voelen dan nog zacht aan, maar dat geeft niet. De koekjes harden uit wanneer ze afkoelen.

Voor het glazuur meng de poedersuiker met een drupje water tot je een dik en stroperig glazuur hebt. Voeg steeds een klein drupje toe om te voorkomen dat het in 1 keer te dun is.
Meng het glazuur met voedselkleurstof en versier de afgekoelde koekjes ermee.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen