vrijdag 27 december 2013

Rosti pannenkoekjes

Rosti-pannenkoekjes zijn lekker om de aardappels te verangen bij het eten.

Toen ik afgelopen week een Duits menu maakte, deed ik deze rosti koekjes erbij.
Het komt zo; door een bezoekje aan een heuse Duitse kerstmarkt, besloot ik het kerstmarkt-eten na te maken.

Ik maakte currywurst, zuurkool met room en een stoofpeertje, gebakken champignons met knoflooksaus en de rosti koekjes. Lekker fout, haha!

Zo maak je ze;

Nodig voor 2 personen, 6 stuks
2 grote aardappels, geschild
1 ui
1 ei
3 el bloem
gedroogde bieslook
1 tl paprikapoeder
zout, peper
olijfolie

Rasp de aardappels en de ui. Spoel de aardappelrosti niet af!

Meng de rest van de ingrediënten er door.

Verhit de bodem van een koekenpan met olie. Schep een eetlepel van het rostimengsel in de pan en druk een beetje plat. Laat ongeveer3 minuten bakken (draai het vuur wat lager) en keer voorzichtig om als je denkt dat het koekje wat gestold is. Gebruik hiervoor een spatel.

Laat de andere kant bakken tot het goudbruin is.

Laat de koekjes op wat keukenpapier uitlekken.

Draai zout uit de molen over de koekjes en eet ze warm op wanneer ze nog knapperig zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen