vrijdag 13 december 2013

Kerst: Quiche met zalm


Deze hartige taart is zo ontzettend lekker. Mijn zus kwam er mee.

Ik vind hem feestelijk genoeg voor Kerst!

Je kunt hem als tussendoortje of voorgerecht geven. En op een buffet zou hij ook niet misstaan!
Hij is zowel warm als koud heerlijk en het mooie is, dat je hem al een dag van te voren kunt maken. No stress met deze taart dus!

En ben je bang dat hij mislukt omdat de bodem niet gaar is? Dit gebeurt mij altijd!
Dan heb ik hier de ultieme tip van mijn lieve vriendinnetje S. (mag zichzelf quiche-expert noemen): bedek de bodem van je taart met wat blaadjes gelatine, de gelatine neemt het vocht op. Je vindt het echter niet terug.

En voor een extra feestelijke look kun je mooie kerststerren met een koekjesuitsteker uit een extra plak deeg steken. Bak deze mee in de oven en verdeel ze later over de taart. Vergeet ze niet te bestrijken met wat ei.

Zo maak je hem;

Nodig

5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
100 gram gerookte zalmplakken
200 gram diepvriesdoperwten, ontdooid
4 eieren
200 ml creme fraiche
1 el mosterd
halve prei, in dunne ringen
3 blaadjes gelatine
handje geraspte kaas
peper, zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een ingevette taartvorm van 24 cm met het deeg. Je kunt uitstekende deeg gewoon laten hangen voor een rustieke vorm.

Leg de velletjes gelatine op de bedekte bodem.
Verdeel stukjes zalmfilet samen met de doperwten over de bodem.

Klop de eieren los met de creme fraiche, mosterd, geraspte kaas, peper en zout.

Giet het eimengsel in de bakvorm en verdeel de preiringen er over.

Zet in de oven en laat bakken tot hij gaar is en de randen mooi bruin. Dit duurt ongeveer 45 minuten.
Je kunt met een cocktailprikkertje testen of de quiche gaar is.

Serveer warm of koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten