vrijdag 27 december 2013

Restauranttip: Fondue & Fondue in Zaandam!


Het is alweer een jaar geleden dat wij vorig jaar in de kerstvakantie in de auto stapten en zomaar naar Parijs reden. Daar had ik de beste kerstvakantie ooit!

En daar at ik ook de lekkerste kaasfondue ooit! Zo romig en smaakvol had ik nooit eerder kaasfondue gegeten.

Nu zie je in Nederland heel weinig fonduerestaurants, hoewel het er steeds meer worden denk ik.

En sinds kort is er een fonduerestaurant in Zaandam bij gekomen. We like!

Nou ja, eerst testen.... zou de kaasfondue net zo goddelijk zijn als die in Parijs?


En dat deden we. Samen met het 'testteam' (de meiden en ik) gingen we naar het fonduerestaurant in Zaandam, als mysterie-shoppers.
 
Het is een knus restaurant dat in eerste instantie een huiskamerrestaurant lijkt. Het ademt een relaxte, moderne sfeer. En wat me gelijk aan Parijs deed terugdenken, waren de oude Franse affiches waarmee de muur bekleed is.

Voor ons was er een tweepersoons tafel gedekt met drie borden, om de opties open te houden bij onverwachte drukte.
Het eerste dat wij dachten; dit is not-done, vooral niet wanneer je al twee weken van tevoren hebt gereserveerd!
Ik denk dat de teleurstelling op onze gezichten te lezen was, want de sympathieke gastvrouw herstelde de misstap direct en bood ons een fijne ruime tafel bij het raam aan.

Onder het genot van brood met knoflooksaus kozen we unaniem voor het 3-gangen menu voor 25 euro. Goeie deal. We kozen ook unaniem voor kaasfondue, in plaats van vlees of vis.

Vooraf hadden we een garnalencocktail en ik tapas-garnalen, die echt superlekker waren. Heerlijk pikant en met  veel knoflook.

Daarna de kaasfondue. Die zag er heerlijk uit.
Er zat blauwe kaas, Emmentaler en goudse kaas in. En we vonden hem alle drie super. Vooral de blauwe kaas gaf een pittig accent.
We kregen daar verschillende dip-groenten, brood en een salade bij en mochten bijbestellen wat we wilden.Dit is een succes!

Daarna het toetje. De meiden kozen voor een scroppino en ik een huisgemaakt citroentaartje. De desserts zijn overigens allemaal veelbelovend. Wat dacht je van een chocoladetaartje met Baileys erin?

Al met al een fijne ervaring en absoluut voor herhaling vatbaar!
Wij vinden het gezellig en supersociaal om met zijn allen om zo'n pannetje heen te zitten.

Het restaurant is licht, maar toch knus en heeft gezellige hoekjes om te zitten. En het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

En was de kaasfondue net zo goddelijk als in Parijs?
Die vraag is moeilijk te beantwoorden, deze kaasfondue bestaat namelijk uit andere kazen, waardoor je de verschillende fondues niet met elkaar kunt vergelijken. Deze in Zaandam is echter ook superlekker. Daar doen wij het voor.

Als je in de buurt bent, ga dan eens kijken! Een fondue is weer eens wat anders en kan ook nog eens heel romantisch en intiem zijn wanneer je op date gaat!

Je vindt Fondue & Fondue op de Czarinastraat 6B, 1506 RA in Zaandam en op Facebook.
Ze hebben (nog) geen website.Geen opmerkingen:

Een reactie posten