maandag 1 juli 2013

Gevulde citroentjes van de BBQ



Dit grappige recept staat in mijn barbecue boek dat ik laatst bij Lidl kocht.
Het is één van de vele leuke bij- vegetarische gerechtjes die in het boek staan.

Zoals het boek al aangeeft, zou het op de BBQ moeten. Maar omdat we al een tijdje niet gebarbecued hebben, maakte ik de mijne in de oven. Het resultaat was net zo lekker!

Het is een verrassing van smaken. Vooral het frisse van de citroen in combinatie met de hartige vulling is erg verrassend.

Probeer het zelf ook eens en verras je gasten met dit leuke gerechtje.
Per persoon kun je makkelijk een hele citroen geven. Hij is namelijk zo op!

Sommige hoeveelheden heb ik aangepast.

Nodig voor 2 personen
2 grote, onbespoten citroenen
2 bolletjes mozzarella
4 kersotmaten of 3 el geroogde tomaatjes op olie
1 rode peper
8 groene olijven zonder pit
8 ansjovisfilets
1 handje basilicum
zout, peper

Boen de citroenen schoon.
Halveer ze en verwijder het vruchtvlees en het sap. Gebruik dit voor iets anders.
Snij het kapje van de citroenen, zodat de helften rechtop kunnen staan.

Snij een bol mozzarella in blokjes en de andere in plakjes.
Snij de ansjovis in kleine stukjes.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de pitjes. Snij de peper fijn.
Snij de groene olijven in plakjes.

Vul de citroenen door steeds iets van elk ingrediënt er in te doen.
Begin bij mozzarella, dan een tomaatje, olijk, ansjovis, wat rode peper en basilicum. Daarna herhaal je dit, dus opnieuw mozzarella, enz...

Eindig door een plak mozzarella bovenop te leggen. Deze smelt straks. Bestrooi met wat peper en zout.

Zet op de grill en laat ongeveer 15-20 minuten bakken tot de mozzarella gesmolten is en de kaas begint te kleuren.
Als je hem in de oven bakt: zet de oven op 200 graden en bak 15-20 minuten.

Serveer direct, zodat de vulling lekker zacht is!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen