vrijdag 5 juli 2013

Duurzaam kroketje?

Bij ons in het bedrijfsrestaurant werden gisteren nieuwe kroketjes geintroduceerd. En niet zomaar kroketjes. Het waren de duurzaam-gekweekte oesterzwamkroketjes - die op gerecycled koffiedik worden gekweekt.

Hoe zit dat dan?
GRO, Green Recycled Organics is een jong bedrijf dat door middel van het recyclen van marterialen, grondstoffen en afvalstoffen voedsel verbouwt op organisch afval.

Nog beter; het koffiedik dat verzameld wordt bij grote kantoren, zoals bij het supergrote kantoor waar ik werk,  wordt er voor gebruikt. Dat is best veel!
In Nederland wordt jaarlijks zo'n 84.000 ton koffiedik weggegooid.
Koffiedik is enorm vruchtbaar (ever wondered why koffiedik ook in de compostbak gegooid mocht worden? Juist!) en leent zich uitstekend als kweekgrond.
Goed idee toch?!

Het bedrijfsrestaurant bij ons sponsort het reclyclen van de koffiedik in ons kantoorgebouw en biedt de krokettenmakers de kans om hun overheerlijke oesterzwamkroketjes in het restaurant te verkopen.

Kijk eens op de site van GRO: www.gro-holland.com en verbaas jezelf over dit supergoede concept.

De kroketjes zijn overigens heerlijk!

Nu wordt het best verleiderlijk om een 'vette'hap' te nemen tijdens de lunch.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen