donderdag 11 juli 2013

Mini-Apfelstrudel met ijs

 
Ook al is het hartje zomer (ahum), er gaat niets boven een fijn warm en comforting toetje uit de oven.

 Het was gisteren niet bepaald warm zomerweer, waarbij de mussen van het dak naar beneden vallen, dus vooruit, het kon.

En zo kwam het dat ik gisteren warme mini-Apfelstrudels met een bolletje ijs ernaast maakte.

Het was ongelooflijk lekker.
Ik maakte ze van filodeeg, dus ze waren superknapperig en de warme, friszure binnenkant was absoluut heerlijk.

Zo maak je het;

Nodig voor 3 stuks
filodeeg, per persoon 2 plakjes
gesmolten boter
1 appel
hand rozijnen
kaneel
suiker
ijs
bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil een appel en snij in kleine blokjes. Doe in een kom en meng met een handje rozijnen.
Bestrooi met suiker en kaneel, zoveel dat de appelstukjes bedekt zijn. Meng met je handen door elkaar heen. Je mag best wat hardhandig zijn, zodat de sappen loskomen. Dan blijft de suiker goed plakken aan de appel.

Laat het filodeeg ontdooien. Spreid de plakken uit op bakpapier en besmeer ze met een kwast met gesmolten boter. Leg op elke plak nog een tweede plak.

Leg in het midden van de plak filodeeg een strook van het appelmengsel van ongeveer 3 cm breed.
Laat de zijkanten vrij.
Vouw de zijkanten over de uiteinden van het appelmengsel. Rol de plak nu op. De zijkanten zitten nu mooi naar binnen, zoals bij een loempia.

Bestrijk de buitenkant met gesmolten boter en strooi er wat suiker overheen.
Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten, tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn.

Laat 5 minuten afkoelen en serveer met een bolletje ijs ernaast.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten