dinsdag 2 juli 2013

Zomerse aardappelsalade


Deze makkelijke aardappelsalade is multi (vind ik zelf tenminste);

Je kunt hem als vervanger gebruiken voor de gekookte aardappelen bij de maaltijd. Vooral in de zomer is dat erg lekker. Want, bleh, warme aardappelen op een warme dag daar wordt niemand blij van!

Of je neemt het mee wanneer je gaat picknicken.
Of mee naar je werk voor bij de lunch.
En natuurlijk mag een verse aardappelsalade niet missen bij een BBQ.

Je kunt hem lekker vega maken, maar ik deed er plakjes ham doorheen. En als je een pittiger resultaat wilt hebben, snij dan een chorizo in kleine blokjes en voeg die toe aan de aardappelsalade.

Het 'geheime' ingrediënt wat deze salade zo lekker maakt, is de fijngesneden appel. Die zorgt voor het frisse zoetje.

Nodig
pondje krielaardappels in schil
1 bosui
sap van 1/2 citroen
1 kleine appel
kappertjes
4 plakken ham
3-4 el creme fraiche
handje peterselie
handje rucola
paar sprietjes bieslook
peper, zout

Boen de krielaardappeltjes schoon onder de kraan. Kook ze in de schil gaar en laat afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
Snij de grote exemplaren doormidden.

Schil de appel en snij in  fijne stukjes.
Snij de ham klein. Ook de bieslook en bosui.

Meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar heen en bestrooi met wat zout en peper.

Zoals je misschien al begrijpt, kun je zelf eindeloos variëren met deze salade. Wat dacht je van een augurkje er doorheen? Of plakjes warme rookworst? Zongedroogde tomaatjes? Granaatappelpitjes?

Wij aten de aardappelsalade toen hij nog lauwwarm was. Jammie!

Maar een nachtje in de ijkoude koelkast kan ook zeker geen kwaad voor de smaak

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen