maandag 1 oktober 2012

Geroosterde tomatensoep

Uit de mini-delicious van vorige maand maakte ik de geroosterde tomatensoep.
Dit bordje vol vitaminen smaakte supervers. Heerlijke tomatensmaak, vers en vol van smaak!



De volgende dag was er nog genoeg over voor een tweede ronde. Ik verrijkte de soep met een wolkje creme fraiche en chilivlokken. De soep was nog lekkerder, met pit!

Zo maak je het:

Nodig

1,5 kg tomaten (pomodori)
0,5 liter groentebouillon
2 rode uien
2 tenen knoflook
zout, peper
1 tl suiker
olijfolie
basilicumblaadjes

stokbroodjes
knoflookolie

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Halveer de tomaten en snijd de uien en knoflook in grote stukken. Leg de tomaten samen met de knoflook en ui in een grote braadslee of op de bakplaat. Overgiet met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.

Rooster de tomaten 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de groentebouillon en de knoflookcroutons.

Voor de croutons  besmeer je de plakjes stokbrood met de knoflookolie en strooi er wat zeezout overheen. Doe de plakjes bij de tomaten in de oven en laat roosteren tot ze krokant en lichtbruin zijn.

Als de tomaten klaar zijn, doe ze in de pan bij de bouillon, samen met het sap dat losgekomen is.. Pureer het geheel met een staafmixer. Strooi er een theelepeltje suiker in om de zuurheid van de tomaten wat zachter te maken. Breng de soep op smaak met peper en zout en proef!

Wanneer je de soep opdient, strooi er wat gehakte basilicumblaadjes overheen en geef er knoflookcroutons bij.

Tip: verrijk de soep met een schepje creme fraiche en wat chilivlokken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten