maandag 22 oktober 2012

Garnalen-kerriesoep met rijst


Van deze pittige soep krijg je echt een opkikker. Ook aan te raden als je een beetje griepig bent. Hij is namelijk supergezond, met verse gember en spinazie!

Hij komt uit een oude Elle Eten en stond al tijden op mijn to-do lijstje.

Zo maak je hem.

Nodig

12-18 rauwe grote diepvriesgarnalen, ontdooid
1 el olijfolie
2 bosuitjes, in ringen
4 tenen knoflook, gehakt
2-3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 el kerriepoeder
een snuf cayennepeper of fijngehakte rode peper
2 liter visbouillon
100 gr basmatirijst
1 tomaat, zaadjes verwijderd en in blokjes
zout en peper
handvol verse spinazie, grof gesneden

Pel de garnalen, maar laat aan enkele de staartjes zitten voor de garnering.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de bosui 2 minuten. Voeg de knoflook, gember, kerrie en cayennepeper toe en bak alles 2-3 minuten.
Schenk er de bouillon bij en voeg de rijst toe.
Breng aan de kook en laat de soep dan op laag vuur nog 20 minuten koken tot de rijst gaar is.
Voeg de tomaat, nog wat cayennepeper of rode peper (op smaak!) en spinazie toe en laat nog 4 minuten zachtjes koken.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen