woensdag 17 oktober 2012

Bleekselderij-ovenschotel met hoog huisvrouwen gehalte



Deze ovenschotel noem ik altijd de huisvrouwen-ovenschotel. Het heeft namelijk niks culinairs en zou zó in het Allerhande boekje van AH kunnen.
Ik maak hem altijd als ik in een korte tijd snel een voedzame hap op tafel wil hebben. Met vlees-aardappelen, groente.
Eerlijk toegegeven, hij is erg lekker. Lekker warm en voedzaam!


Nodig

ovenschaal groot genoeg voor het aantal personen
350 gram gehakt/ bij veel eters 500 gram
struik bleekselderij
aardappelen voor genoeg aardappelpuree om een laagje te vormen
gehaktkruiden of mexicaanse kruiden
kopje melk
boter
nootmuskaat, zout, peper
paneermeel
parmezaanse kaas.

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Snijd de bleekselderij in stukjes en kook kort, ongeveer 7 minuten.

Bak de gehakt in een koekenpan met de kruiden. Laat hierna uitlekken in een zeef.

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak er hierna aardappelpuree van door ze te stampen met een kopje melk, klontje boter, nootmuskaat, peper en zout.

Doe onderin de ovenschaal de gekookte bleekselderij. Er bovenop de gehakt. (Eventueel een paar fetablokjes er op, dit doe ik ook wel eens) Daar bovenop de aardappelpuree. Bestrooi met de paneermeel en parmezaanse kaas en een paar schilfers boter.
Zet in de oven en bak tot er een bruin korstje ontstaat. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Een lekker warme, winterse hap!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen