woensdag 1 juli 2015

Power Food Van Friesland Naar New York van Rens Kroes
Rens Kroes was vorig jaar mega-succesvol met haar eerste boek Power Food.
Haar vlotte manier van schrijven en frisse interpretatie van het begrip 'kookboek' passen precies in de healthy lifestlyle en superfood-hype van dit moment.

En sinds juni is deel 2 van Power Food uitgekomen; Van Friesland Naar New York. Op dit moment al een bestseller die gelijk binnenkwam op nummer 1!
In haar nieuwe boek vertelt Rens (kort) over haar leven in zowel Friesland als New York.
Het zal niemand ontgaan zijn dat Rens is opgegroeid in Friesland en dat haar moeder erg bezig was met gezond, zelfgemaakt en biologisch eten. Zij is voedingsdeskundige. Zelfs haar opa en oma waren al bezig met het telen van bio groenten. 
Dus weet Rens niet beter en door haar enthousiasme voor gezond eten en een healthy lifestyle is zij als foodcoach begonnen.

Het nieuwe boek is vergelijkbaar met het eerste deel. Het ziet er vrolijk uit met mooie fotografie waarin Rens zelf ook regelmatig te zien is in de leukste jurkjes en poses.
Net als op haar website is ze erg visueel ingesteld en moeten alle plaatjes kloppen.

Elk recept heeft een kleine inleiding van een paar regels, waarbij Rens niet schuwt van Engelse termen en hip taalgebruik.
En dat past precies bij de doelgroep die helemaal into superfoods is; jonge, hippe mensen.

De recepten nemen je mee naar Holland en New York. En bij New York moet je denken aan de verscheidenheid aan keukens die je er vindt. Er staan in dit boek recepten uit alle soorten keukens in, allen met de healthy twist van Rens.

Bijna alle ingrediënten in het boek zijn biologisch en je vindt er geen suiker in. 
Suiker wordt vervangen voor andere zoetstoffen als kokosbloesemsuiker.
Dat geldt ook voor bloem en room. Rens gebruikt vervangende ingrediënten.
Zo maakt ze bijvoorbeeld slagroom van kokosmelk, waarbij ze een pakje kokosmelk lang genoeg in de koelkast laat staan tot de room komt bovendrijven. En daar maakt ze slagroom van. Heel slim, maar het oogt niet echt als luchtige slagroom.

Het boek is ingedeeld op ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets en toppings.

Hoewel ik open sta voor een iets gezondere levensstijl, vind ik de recepten in het boek voor mijzelf te hardcore healthy. 
Een stukje Franse patisserie bestaat nu eenmaal uit bloem, suiker en boter. Pure kunst (en genot!) in mijn ogen. Niet aankomen dus.
En Italiaanse lekkere pasta's of Aziatische noodles moet je gewoon in ere laten en blijven bij mij op tafel komen, gewoon van ordinaire bloem gemaakt.

Dit boek geeft je echter wel nieuwe inzichten in hoe het ook anders kan. Het laat je zien wat je als vervangende producten en ingrediënten ook kunt gebruiken. En er staan zeker goede ideeën in om eens te proberen.

Ga je voor een uitgebreid kookboek met klassiekers? Dan is dit boek niets voor jou.
Hou je van kleur en nieuwe inzichten die absoluut niet moeilijk zijn? Probeer dit boek dan eens.

Power Food- Van Friesland Naar New York kost € 19,99 en is van Uitgeverij Spectrum.Geen opmerkingen:

Een reactie posten