vrijdag 26 juni 2015

Braziliaans: Galinha com batata-doce

Ik was super nieuwsgierig om dit Braziliaanse recept eens te proberen. Ik had nooit eerder Braziliaans gegeten!

Het recept stond in de Foodies van twee maanden geleden.
Dus ik ging er mee aan de slag...

Eigenlijk was de smaak minder spannend dan ik had verwacht; je houdt kip in uiensaus over!
Natuurlijk proef je in de verte de smaak van limoen en dat is wel lekker. Helaas iets te zwak...

Maak er zoete aardappel frietjes bij! (patata doce)

Nodig
1 limoen
3 tenen knoflook, gehakt
2 takjes rozemarijn, naaldjes er af
6 kippenbouten
3 uien, gesnipperd
1 el olijfolie
6 el boter
2 grote zoete aardappels

Pers de limoen uit.  Snij aan de onderkant van de kippenbouten de huid en verwijder het vel. Snij de kippenbouten met een scherp mes op het gewricht door.
Doe de kip in een kom en meng met het limoensap, de knoflook, de rozemarijn en 1/4 tl peper.
Laat minimaal een uur in de koelkast marineren.

Verhit in een grote braadpan de olie en bak de uien hop hoog vuur tot ze donkerbruin zijn. Voeg 2 el boter toe en laat smelten. Voeg de kip toeen baad rondom. Beng op smaak met zout.Voeg de overige marinade toe en laat 40 minuten in de pan smoren.
Voeg eventueel nog water toe en keer om.

Schil ondertussen de aardappels en snij brede frieten. 
Was ze en dep droog met een schone theedoek.
Bak ze 4 minuten in frituurvet en laat afkoelen. Bak ze hierna nog eens 5 minuten tot ze knapperig en bruin zijn.

Dien de kip op met de uiensaus en zoete aardappelfriet.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen