dinsdag 14 juli 2015

Zomer: Kabeljauw met amandelkorst en groenteslierten

Dit recept kwam ik een tijd geleden in de Boodschappen tegen. Weer eens iets anders met vis, courgette en wortel. Het is lekker licht als zomerse maaltijd en snel klaar.

Het recept is met amandelschaafsel, maar ik hakte wat amandelen fijn en gebruikte die. Dat kan ik je niet aanraden. De korst werd veel te hard en overheersend.
Dus gebruik gewoon amandelschaafsel en hou het subtiel.

Doordat je eiwit met het amandelschaafsel mengt, wordt het eiwit een soort lijm. Slim he?

De groenten hoeven maar kort te koken, waardoor ze hun kleur en smaak behouden. Let op dat je ze niet te kort kookt. Rauwe groenten is niet de bedoeling!

Nodig voor 4
2 winterwortels, geschrapt
1 courgette
500 gr kabeljauwfilet (vers of uit de diepvries)
1 el bloem
1 eiwit, losgeklopt
50 gr amandelschaafsel

eventueel peterselie

Snij de wortels in lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf linten. Snij de linten nog eens in de lengte doormidden, zodat je brede linten krijgt.
Doe hetzelfde met de courgette.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi de kabeljauw rondom met peper en zout en bestuif met bloem.
Leg de vis op een bakplaat met bakpapier.
Meng 2 eetlepels eiwit met het amandelschaafsel en verdeel dit over de bovenkant van de vis.
Bak de vis ongeveer 20 minuten in de oven tot hij gaar en goudbruin is.

Kook ondertussen de groenteslierten in kokend water met zout. Laat ongeveer 6 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Spoel af onder de koude kraan. Breng de slierten op smaak met wat peper en zout en bestrooi eventueel met wat peterselie.

Beleg elk bord met de groenteslierten en leg daar bovenop de kabeljauw met amandelkorst.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten